Začasna prekinitev treningov in tekem

Predsedstvo Odbojkarske zveze Slovenije je na današnji seji sprejelo odločitev, da z namenom zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 za obdobje 14 dni prekine vsa tekmovanja pod okriljem OZS. Glede na navedeno, smo se tudi v klubu dogovorili, da za 14 dni prekinemo s treningi, saj je zdravje na prvem mestu.

 

Športnik Občine Piran 2018

Občina Piran in Športni in mladinski center Piran sta v petek, 22.2.2019 v Avditoriju Portorož razglasila športnika Občine Piran za leto 2018. Naziv je tudi letos pripadel jadralkama Tini Mrak in Veroniki Macarol, ki sta v olimpijski kategoriji 470 osvojili evropski naslov, osvojili 2. mesto v skupni razvrstitvi svetovnega pokala in kot najpomembnejše: uvrstili sta se na Olimpijske igre Tokio 2020.Dosežek v neolimpijski športni disciplini so prejeli: Jasmin Bečirović (Thai-boxing klub Tiger), Nik Pletikos (Jahtni klub Portorož), RC44 posadka Team Nika: Tomaž Čopi (Jadralni klub Pirat), Mitja Margon, Iztok Knafelc in Toš Skrt Golja (vsi trije Športno društvo GoSAILING), posadka Seascape 18: Mitja, Urška in Sara Margon (Športno društvo GoSAILING) in Lara Polšak (Jahtni klub Portorož).
Naziv ekipa leta 2018 je osvojila članska ekipa Športnega društva Piran.
foto: Martin Bobič

Posebna priznanja so prejeli Marcel Primožič (Plavalni klub Biser Piran), Rokometni klub Piran, Twirling in mažoretni klub Lucija, Dijaška veslaška ekipa Pomorske šole in Aljaž Lavrič (ŠK Flip Piran).

Zaslužni športni delavec je postal Danilo Vladimir Sergaš iz sveta nogometa, matični klub Nogometni klub Portorož-Piran.

Plaketo za odmevnejši športni dogodek so prejeli: Velikonočna regata 2018 v organizaciji Jadralnega kluba Pirat, etapa RC44 Portorož Cup v organizaciji Športnega društva GoSailing in Vzajemna Open Portorož 2018 v organizaciji Volley kluba Portorož.

Občina Piran in ŠIMC sta priznanja podelila še v kategorijah obetavni mladi športniki, državni prvaki v olimpijski športni disciplini in državni prvaki v neolimpijski športni disciplini.

Več podrobnosti in fotografij športnikov v biltenu “Športnik Občine Piran 2018”, ki je v priponki.

Prenos biltena 2018

Vir: simcpiran.si

Mladinke in mladinci srednjeevropski prvaki

Mladi slovenski odbojkarji in odbojkarice so se na srednjeevropskem prvenstvu MEVZA v Mariboru veselili naslova srednjeevropskih prvakov. Naša dekleta so v velikem finalu, s 3:0 (19, 18, 11) premagale Hrvatice, naši fantje so bili, s 3:0 (10, 24, 18), uspešnejši od Čehov

Slovenski odbojkarji in odbojkarice so srednjeevropsko prvenstvo MEVZA odigrali na visoki ravni. Fantje so po vrsti premagovali vse tekmece in se na koncu veselili petih zmag, na katerih nasprotnikom niso oddali nizi niza. Za uvod so bili varovanci Iztoka Kšele boljši od Hrvatov in Slovakov, nato so slavili še nad Madžari in Čehi ter se uvrstili v veliki finale.

foto: Grega Wernig

V njem so se znova srečali z izbrano vrsto Češke in prišli do nove zmage, tudi tokrat s 3:0. V prvem nizu češki odbojkarji niso imeli nobenih možnosti, saj so nabrali vsega 10 točk, prepričljiva zmaga pa je nekoliko uspavala našo izbrano vrsto, zato smo spremljali razburljivo končnico, v kateri so Slovenci zmagali s 25:24. Zadnji, tretji, niz je bil bolj kot ne formalnost, naši fantje so ga dobili s 25:19 in se okitili z naslovom srednjeevropskih prvakov.

foto: Grega Wernig

Tretje mesto so osvojili odbojkarji Hrvaške, ki so s 3:2 (-21, -22, 19, 24, 14) premagali Madžare. Za najboljšega igralca prvenstva je bil izbran Slovenec Rok Možič.

Reprezentanca Slovenije: Urban Hafner, Rok Možič (oba OK Maribor), David Novak, Žan Bedrač (oba OK Panvita Pomgrad), Črt Rozman, Klemen Šen (oba OK Brezovica), Kristjan Herodež, Jaka Udrih, Gal Ibrišimovič (vsi OK Šempeter), Enej Rutar (OK Črnuče), Tilen Založnik (OK Slovenska Bistrica), Vid Ramšak (OK Fužinar). Selektor: Iztok Kšela.

foto: Grega Wernig

Slovenske odbojkarice so bile le za odtenek manj uspešne od naših fantov, saj so si prav tako priigrale pet zmag, a so se morale zanje nekoliko bolj potruditi, tekmicam pa so oddale tudi nekaj nizov. Varovanke Borisa Klokočovnika so prvi obračun na prvenstvu odigrale proti Češki in slavile z 2:1, z enakim rezultatom so nato odpravile še Madžarsko. Sledila je tekma proti Hrvaški, ki je dobila prvi niz, v drugem in tretjem so si Slovenke zagotovile še tretjo zmago, za konec prvega dela prvenstva pa so bile naše odbojkarice boljše še od Slovakinj, in sicer s 3:0.

foto: Grega Wernig

V velikem finalu so se naša dekleta še enkrat srečala s Hrvaticami, ki pa tokrat proti razpoloženim gostiteljicam niso imele možnosti za zmago. Prvi niz so Slovenke dobile s 25:19, v drugem so nasprotnicam oddale 18 točk, v tretjem nizu pa so slovenske odbojkarice povsem nadigrale tekmice in se z zmago s 25:11 veselile naslova srednjeevropskih prvakinj.

foto: Grega Wernig

Tretje mesto je po zmagi nad Češko osvojila Madžarska, ki je bila boljša s 3:2 (-21, 25, -22, 22, 10). Za najboljšo igralko turnirja je bila izbrana Slovenke Lorena Lorber Fijok.

Reprezentanca Slovenije, dekleta: Vita Črnila (OK Spodnja Savinjska), Manja Jerala, Zala Špoljarič, Zala Krašovec (vse OK Kamnik), Klara Milošič (ŽOK Ptuj), Ana Žigon, Neli Goršek (obe OK Swatycomet Zreče), Lana Pavlovič (ŠD Piran), Teja Blažič (OK Gorica), Maja Kovačič (OK Neptun Kanal), Naja Boisa (OK Vital Ljubljana) in Lorena Lorber Fijok (OK Nova KBM Branik). Selektor Boris Klokočovnik.

Vir: OZS

Odličen začetek mladinskih reprezentanc

Slovenski mladinski reprezentanci sta srednjeevropsko prvenstvo MEVZA začeli zelo dobro, s po dvema zmagama. Dekleta so z 2:1 premagala Češko in Madžarsko, fantje so bili s 3:0 boljši od Hrvaške in Slovaške.

Slovenske mladinke so srednjeevropsko prvenstvo začele z obračunom proti Češki in prvi niz izgubile z 20:25, v nadaljevanju pa so varovanke Borisa Klokočovnika zaigrale precej bolje in prepričljivo, s 25:17, dobile drugi niz. Slovenke so bile precej boljši nasprotnik tudi v tretjem nizu, ki je našim dekletom pripadel z rezultatom 25:15.

Foto: OZS/Petra Udrih

Klokočovnik je priložnost za igro ponudil podajalki Ani Žigon, korektorici Neli Goršek, srednjima blokerkama Viti Črnila in Manji Jerala, sprejemalkama Loreni Lorber Fijok in Zali Krašovec, ki je tako doživela reprezentančni debi ter prosti igralki Zali Špoljarič.

Največ točk za Slovenijo sta dosegli Gorškova (16) in Jerala (8), medtem ko je bila pri Čehinjah z desetimi točkami najnevarnejša Michaela Smolkova.

foto: CEV

Tudi obračun z Madžarsko so Slovenke dobile z 2:1 v nizih, pri čemer smo v prvem in tretjem nizu spremljali izenačeno tekmo. Klokočovnik je tudi tokrat začel s svojo udarno sedmerico, po dveh dobljenih nizih, prvem z 28:26 in drugem s 25:12, je slovenski strateg priložnost ponudil Naji Boisa in Lani Pavlovič (ŠD Piran). Z največ, štirinajst, točkami se je tokrat izkazala Lorber Fijokova, Jerala jih je dodala deset, pri Madžarkah je bila najboljša Viktorija Sziladi z osmimi točkami.

 

Slovenski mladinci so se za uvod v srednjeevropsko prvenstvo pomerili s Hrvaško in se veselili prepričljive zmage s 3:0. V vseh treh nizih so bili naši fantje občutno boljši od tekmecev, saj so prvi niz dobili s 25:18, drugega s 25:17, v tretjem pa so se slavili s 25:22.

foto: CEV

Selektor Iztok Kšela je obračun z južnimi sosedi začel z Galom Ibrišimovićem, Žanom Bedračem, Rokom Možičem, Urbanom Hafnerjem, Klemnom Šenom in Tonijem Travnikom ter Davidom Novakom na mestu prostega igralca, tretji ni z pa sta namesto Travnika in Hafnerja začela Vid Ramšak in Tilen Založnik.

Tudi slovaški odbojkarji proti razpoloženim Slovencem niso imeli možnosti. Selektor Kšela je mesto v prvi postavi tokrat namenil Založniku, ki je zamenjal Travnika, sicer pa je na igrišče poslal enako postav kot že na prvi tekmi. Naši odbojkarji so tekmecem v prvem nizu prepustili le 12 točk, v drugem so bili boljši s 25:13, popuščali pa niso niti v tretjem nizu, ki jim je šel v roke s 25:16.

V naši izbrani vrsti je največ točk zbral Možič (15), Šen jih je prispeva 11.

Jutri, ob 9. uri bodo naše odbojkarice igrale srečanje proti Hrvaticam, ob 15. uri pa bo sporedu še tekma proti Slovaški. Fantje bodo ob 9. uri igrali z Madžarsko, nato jih čaka še tekma s Češko.

Vir: OZS

Prispevek na Radiu Koper

V Piranu gradijo igrišči za odbojko

RADIO KOPER, 12.7.2018, OPOLDNEVNIK, 12.35

JASNA PRESKAR: Športno društvo Piran na nasutju pod lucijsko Forma vivo gradi igrišče za odbojko na mivki. Investicija vredna dobrih 66 tisoč evrov, bo popestrila in dopolnila tamkajšnji fitnes na prostem, ki ima že veliko uporabnikov. Lado Bandelj.

LADO BANDELJ: Na nasutju v vrtu Seča nastajata dve novi igrišči za odbojko na mivki, kar omogoča tudi prostorski planski akt občine. Vodja odbojkarske sekcije pri Športnem društvu Piran, Bogdan Pajek.

BOGDAN PAJEK: Pred dvema letoma smo se dobili z županom in z vodstvom občine, da smo predstavili naše želje. Nam ni cilj samo za to, da bo samo tam odbojka ampak, da bi se tam izboljšala celotna ta infrastruktura, in da bi tudi nudili večjo možnost rekreacije vsem. Zato smo se nekako odločili, da gremo na to, da zgradimo ti dve igrišči za odbojko na mivki.

Vse to se gradi na prostovoljni bazi s pomočjo donatorjev, oz., s pomočjo članov društva in staršev. Celotna investicija je ocenjena na 66 515 tisoč evrov.

BANDELJ: Na enem igrišču za odbojko na mivki je že možno igranje, dokončno podobo pa bo objekt dobil pomladi. V prihodnje pa naj bi nadaljevali nasutje, uredili še igrišče za košarko in prostor za piknike, na novo naj bi speljali kolesarsko stezo in seveda postavili primeren sanitarni objekt.


FOTO: Boris Šuligoj

Odbojkarski poletni kamp

Športno društvo Piran organizira odbojkarski poletni kamp za otroke od 6 do 12 let takoj po zaključku šole.

Termini in cene:

 • 26.06. – 29.06.2018 (4 dni) – 70€
 • 02.07. – 06.07.2018 (5 dni) – 80€
 • oba termina skupaj – 145€

Lokacija:

 • igrišča za odbojko na mivki na rtu Seča

PROGRAM:

 • prihod ob med 7:45 in 8:15
 • 08:30 – 09:00 športna gimnastika
 • 09:00 – 10:30 odbojkarski trening – 1. del
 • 10:30 – 11:00 malica
 • 11:00 – 12:00 odbojkarski trening – 2. del
 • 12:00 – 13:30 športne igre
 • 13:30 – 14:30 kosilo
 • 14:30 – 16:00 aktivnosti na plaži in v morju

CENA IN PRIJAVE:

 • 80€ na osebo za en izbrani termin
 • prijave zbiramo do 15.06.2018  oz. do zapolnitve mest
 • na email: [email protected]

POHITITE, ŠTEVILO MEST JE OMEJENO!

Letak si lahko ogledaš tukaj.

ŠD Piran pričel z gradnjo odbojkarskih igrišč na mivki

Že nekaj let je tlela želja o izgradnji lastnih odbojkarskih igrišč na mivki. V letošnjem letu je ta želja postala resničnost saj v Športnem parku Rt Seča že aktivno poteka gradnja dveh igrišč za odbojko na mivki v lastni domeni.

bv_seca_3
bv_seca_2
bv_seca_1
bv_seca_4
previous arrow
next arrow

Projektu, ki smo ga pred dvema letoma predstavili županu, občinski upravi, Športnemu in mladinskemu centru Piran in Javnemu podjetju Okolje Piran, je bila dana prioriteta povečanju možnosti umestitve dejavnosti v prostor v skladu s prostorskim aktom za to območje.

Prostorski načrt z umestitvijo odbojkarskih igrišč na rtu Seča

Rt Seča je namreč idealen prostor za rekreacijo in počitek, saj s svojo lego, kjer ni motornih vozil, omogoča popolno zdravo sproščenost. Ob že postavljenih fitnes napravah na prostem smo tako dodali izgradnjo dveh igrišč za odbojko na mivki, svoj prostor so pridobili tudi kajtarji, v bodoče pa se lahko uredi še košarko 3×3, piknik prostore, javne sanitarije itd…  Upamo, da bo ta naša aktivnost spodbudila nadaljnji razvoj tega območja tudi z ureditvijo kolesarske steze in  pomolov na morju. Ker so stroški izgradnje in nadaljnje vzdrževanje v domeni ŠD Piran, bomo veseli vsake pomoči tako v blagu, storitvah ali kakršnikoli finančni pomoči.

Odbojkarice ŠD Piran med prvoligašice

Še pred dobrim letom je prva ekipa ŠD Pirana tekmovala v 3. državni odbojkarski ligi. Čeprav je bilo že v prvi polovici tiste sezone videti, da ima ekipa dobre možnosti za napredek v 2. ligo, ni noben pričakoval, da bo po koncu le-te dobila povabilo Odbojkarske zveze Slovenije za nastop v 1.b ligi, kamor se je uvrstilo 10 najboljših ekip iz 2. dol iz celotne Slovenije.

Prestop v višjo  ligo je v klub prinesel obilo veselja in nov zagon za naslednjo sezono. Vse to pa je botrovalo tudi spremembam, ki jih  vodstvo kluba že uspešno izvaja. Poleti bodo dekleta namreč lahko treninge preselile na novonastajajoča igrišča na mivki na rtu Seča, jeseni pa bo klub za mlajše igralke prijavil drugo člansko ekipo v 3. državno ligo.

Člansko ekipo so v sezoni 2017/2018 zastopala naslednja dekleta:
Sanja Bečaj, Amedea Benussi, Sabrina Calcina, Marja Čendak, Neža Fajt Fišter, Lavinia Hočevar, Vanja Jeftenić,  Nika Jerkovič, Nina Lovšin, Deizy Memić, Urška Morgan, Lana Pavlovič, Taja Poropat, Katja Schiulaz, Eva Susman, Helena Škerjanc, Lea Šorgo ter trener Željko Rulofs.

Borbena igra prinesla zmago Kamničankam

V soboto, 24. marca 2018, so v Športni dvorani Lucija v prvem setu predzadnjega, 21. kroga 2. državne odbojkarske lige (DOL) zahod Pirančanke začele tekmo borbeno in povedle z odličnim servisom. Sredi seta so jih dekleta Calcit Volley-a II dohitele in kljub izenačeni igri so nasprotnice povedle in dobile prvi set.

V drugem setu so domačinke vodile večino časa saj sta tako napad kot obramba dobro funkcionirala. Žal pa se je sredi seta igralka Pirana poškodovala ampak jih to ni ustavilo in so vodstvo vztrajno držale do konca in ga dobile z rezultatom 25:21.

(Foto: Slovenski utrip)

V tretjem setu je bilo čutiti zaskrbljenost zaradi poškodbe ključne igralke, še posebej ob prihodu reševalcev v dvorano, kar je povzročilo padec koncentracije in s tem preveč napak. To se je takoj poznalo pri rezultatu, ki je na koncu bil 15:25 v prid nasprotnic.

Zadnji, 4. set, so Pirančanke vstopile v igro odločne, da ga dobijo, saj bi jim dobljena točka prav prišla zaradi končne uvrstitve. Kljub vodstvu preko celega seta so na koncu naredile nekaj ključnih napak, kar so nasprotnice izkoristile v svoj prid in tako dobile set na 2 točki razlike. Tekma se je zaključila z rezultatom 3:1 v korist Kamničank.

(Foto: Slovenski utrip)

Tekma je bila napeta, polna preobratov in dogodkov. Kljub porazu so bile Pirančanke zadovoljne, kajti Calcit Volley II trenutno zaseda 2. mesto na lestvici 2. državne odbojkarske lige zahod in so vedele, da bo tekma vse prej kot lahka. Piran, ki je na 8. mestu, se v petek odpravlja v Šempeter v Savinjski dolini, kjer se bo odigrala zadnja odločilna tekma v tej sezoni, kajti SIP Šempeter ima le točko prednosti in bi zmaga pomenila uvrstitev višje na lestvici.

Športnik Občine Piran 2017

EKIPA LETA V KOLEKTIVNIH ŠPORTNIH PANOGAH

ŠPORTNO DRUŠTVO PIRAN – ODBOJKARSKA SEKCIJA

1. mesto v 3. DOL v tekmovalni sezoni 2016/2017
6. mesto v 2. DOL po prvem delu tekmovalne sezone 2017/2018

Članice:  Sabrina Calcina, Vanja Jeftenić, Eva Susman, Sanja Bečaj, Amedea Benussi, Neža Fajt Fišter, Sabina Marancina, Deizy Memić, Lana Pavlovič, Helena Škerjanc, Lea Šorgo, Kristina Kleva, Nika Leskovar, Alenka Kološa, Marja Čendak, Lavinia Hočevar

Odbojkarice Športnega društva Piran so v tekmovalni sezoni 2016/2017, pod vodstvom trenerja Jovičić Gorana, prepričljivo osvojile prvo mesto v 3. državni odbojkarski ligi zahod. Na prvo mesto se se zavihtele že po prvi odigrani tekmi in to obdržale do konca prvenstva. V državnem prvenstvu so odigrale 24 tekem in dosegle 22 zmag. Edini tekmi so izgubile zaradi odsotnosti večine igralk prve ekipe. Po končanem prvenstvu so piranske odbojkarice s prednostjo 11 točk pred drugouvrščeno ekipo prepričljivo osvojile 1. mesto in s tem direktno uvrstitev v 2. državno odbojkarsko ligo.