Prispevek na Radiu Koper

V Piranu gradijo igrišči za odbojko

RADIO KOPER, 12.7.2018, OPOLDNEVNIK, 12.35

JASNA PRESKAR: Športno društvo Piran na nasutju pod lucijsko Forma vivo gradi igrišče za odbojko na mivki. Investicija vredna dobrih 66 tisoč evrov, bo popestrila in dopolnila tamkajšnji fitnes na prostem, ki ima že veliko uporabnikov. Lado Bandelj.

LADO BANDELJ: Na nasutju v vrtu Seča nastajata dve novi igrišči za odbojko na mivki, kar omogoča tudi prostorski planski akt občine. Vodja odbojkarske sekcije pri Športnem društvu Piran, Bogdan Pajek.

BOGDAN PAJEK: Pred dvema letoma smo se dobili z županom in z vodstvom občine, da smo predstavili naše želje. Nam ni cilj samo za to, da bo samo tam odbojka ampak, da bi se tam izboljšala celotna ta infrastruktura, in da bi tudi nudili večjo možnost rekreacije vsem. Zato smo se nekako odločili, da gremo na to, da zgradimo ti dve igrišči za odbojko na mivki.

Vse to se gradi na prostovoljni bazi s pomočjo donatorjev, oz., s pomočjo članov društva in staršev. Celotna investicija je ocenjena na 66 515 tisoč evrov.

BANDELJ: Na enem igrišču za odbojko na mivki je že možno igranje, dokončno podobo pa bo objekt dobil pomladi. V prihodnje pa naj bi nadaljevali nasutje, uredili še igrišče za košarko in prostor za piknike, na novo naj bi speljali kolesarsko stezo in seveda postavili primeren sanitarni objekt.


FOTO: Boris Šuligoj