Športnik Občine Piran 2018

Občina Piran in Športni in mladinski center Piran sta v petek, 22.2.2019 v Avditoriju Portorož razglasila športnika Občine Piran za leto 2018. Naziv je tudi letos pripadel jadralkama Tini Mrak in Veroniki Macarol, ki sta v olimpijski kategoriji 470 osvojili evropski naslov, osvojili 2. mesto v skupni razvrstitvi svetovnega pokala in kot najpomembnejše: uvrstili sta se na Olimpijske igre Tokio 2020.Dosežek v neolimpijski športni disciplini so prejeli: Jasmin Bečirović (Thai-boxing klub Tiger), Nik Pletikos (Jahtni klub Portorož), RC44 posadka Team Nika: Tomaž Čopi (Jadralni klub Pirat), Mitja Margon, Iztok Knafelc in Toš Skrt Golja (vsi trije Športno društvo GoSAILING), posadka Seascape 18: Mitja, Urška in Sara Margon (Športno društvo GoSAILING) in Lara Polšak (Jahtni klub Portorož).
Naziv ekipa leta 2018 je osvojila članska ekipa Športnega društva Piran.
foto: Martin Bobič

Posebna priznanja so prejeli Marcel Primožič (Plavalni klub Biser Piran), Rokometni klub Piran, Twirling in mažoretni klub Lucija, Dijaška veslaška ekipa Pomorske šole in Aljaž Lavrič (ŠK Flip Piran).

Zaslužni športni delavec je postal Danilo Vladimir Sergaš iz sveta nogometa, matični klub Nogometni klub Portorož-Piran.

Plaketo za odmevnejši športni dogodek so prejeli: Velikonočna regata 2018 v organizaciji Jadralnega kluba Pirat, etapa RC44 Portorož Cup v organizaciji Športnega društva GoSailing in Vzajemna Open Portorož 2018 v organizaciji Volley kluba Portorož.

Občina Piran in ŠIMC sta priznanja podelila še v kategorijah obetavni mladi športniki, državni prvaki v olimpijski športni disciplini in državni prvaki v neolimpijski športni disciplini.

Več podrobnosti in fotografij športnikov v biltenu “Športnik Občine Piran 2018”, ki je v priponki.

Prenos biltena 2018

Vir: simcpiran.si