Odličen začetek mladinskih reprezentanc

Slovenski mladinski reprezentanci sta srednjeevropsko prvenstvo MEVZA začeli zelo dobro, s po dvema zmagama. Dekleta so z 2:1 premagala Češko in Madžarsko, fantje so bili s 3:0 boljši od Hrvaške in Slovaške.

Slovenske mladinke so srednjeevropsko prvenstvo začele z obračunom proti Češki in prvi niz izgubile z 20:25, v nadaljevanju pa so varovanke Borisa Klokočovnika zaigrale precej bolje in prepričljivo, s 25:17, dobile drugi niz. Slovenke so bile precej boljši nasprotnik tudi v tretjem nizu, ki je našim dekletom pripadel z rezultatom 25:15.

Foto: OZS/Petra Udrih

Klokočovnik je priložnost za igro ponudil podajalki Ani Žigon, korektorici Neli Goršek, srednjima blokerkama Viti Črnila in Manji Jerala, sprejemalkama Loreni Lorber Fijok in Zali Krašovec, ki je tako doživela reprezentančni debi ter prosti igralki Zali Špoljarič.

Največ točk za Slovenijo sta dosegli Gorškova (16) in Jerala (8), medtem ko je bila pri Čehinjah z desetimi točkami najnevarnejša Michaela Smolkova.

foto: CEV

Tudi obračun z Madžarsko so Slovenke dobile z 2:1 v nizih, pri čemer smo v prvem in tretjem nizu spremljali izenačeno tekmo. Klokočovnik je tudi tokrat začel s svojo udarno sedmerico, po dveh dobljenih nizih, prvem z 28:26 in drugem s 25:12, je slovenski strateg priložnost ponudil Naji Boisa in Lani Pavlovič (ŠD Piran). Z največ, štirinajst, točkami se je tokrat izkazala Lorber Fijokova, Jerala jih je dodala deset, pri Madžarkah je bila najboljša Viktorija Sziladi z osmimi točkami.

 

Slovenski mladinci so se za uvod v srednjeevropsko prvenstvo pomerili s Hrvaško in se veselili prepričljive zmage s 3:0. V vseh treh nizih so bili naši fantje občutno boljši od tekmecev, saj so prvi niz dobili s 25:18, drugega s 25:17, v tretjem pa so se slavili s 25:22.

foto: CEV

Selektor Iztok Kšela je obračun z južnimi sosedi začel z Galom Ibrišimovićem, Žanom Bedračem, Rokom Možičem, Urbanom Hafnerjem, Klemnom Šenom in Tonijem Travnikom ter Davidom Novakom na mestu prostega igralca, tretji ni z pa sta namesto Travnika in Hafnerja začela Vid Ramšak in Tilen Založnik.

Tudi slovaški odbojkarji proti razpoloženim Slovencem niso imeli možnosti. Selektor Kšela je mesto v prvi postavi tokrat namenil Založniku, ki je zamenjal Travnika, sicer pa je na igrišče poslal enako postav kot že na prvi tekmi. Naši odbojkarji so tekmecem v prvem nizu prepustili le 12 točk, v drugem so bili boljši s 25:13, popuščali pa niso niti v tretjem nizu, ki jim je šel v roke s 25:16.

V naši izbrani vrsti je največ točk zbral Možič (15), Šen jih je prispeva 11.

Jutri, ob 9. uri bodo naše odbojkarice igrale srečanje proti Hrvaticam, ob 15. uri pa bo sporedu še tekma proti Slovaški. Fantje bodo ob 9. uri igrali z Madžarsko, nato jih čaka še tekma s Češko.

Vir: OZS