Odbojkarice ŠD Piran med prvoligašice

Še pred dobrim letom je prva ekipa ŠD Pirana tekmovala v 3. državni odbojkarski ligi. Čeprav je bilo že v prvi polovici tiste sezone videti, da ima ekipa dobre možnosti za napredek v 2. ligo, ni noben pričakoval, da bo po koncu le-te dobila povabilo Odbojkarske zveze Slovenije za nastop v 1.b ligi, kamor se je uvrstilo 10 najboljših ekip iz 2. dol iz celotne Slovenije.

Prestop v višjo  ligo je v klub prinesel obilo veselja in nov zagon za naslednjo sezono. Vse to pa je botrovalo tudi spremembam, ki jih  vodstvo kluba že uspešno izvaja. Poleti bodo dekleta namreč lahko treninge preselile na novonastajajoča igrišča na mivki na rtu Seča, jeseni pa bo klub za mlajše igralke prijavil drugo člansko ekipo v 3. državno ligo.

Člansko ekipo so v sezoni 2017/2018 zastopala naslednja dekleta:
Sanja Bečaj, Amedea Benussi, Sabrina Calcina, Marja Čendak, Neža Fajt Fišter, Lavinia Hočevar, Vanja Jeftenić,  Nika Jerkovič, Nina Lovšin, Deizy Memić, Urška Morgan, Lana Pavlovič, Taja Poropat, Katja Schiulaz, Eva Susman, Helena Škerjanc, Lea Šorgo ter trener Željko Rulofs.