Borbena igra prinesla zmago Kamničankam

V soboto, 24. marca 2018, so v Športni dvorani Lucija v prvem setu predzadnjega, 21. kroga 2. državne odbojkarske lige (DOL) zahod Pirančanke začele tekmo borbeno in povedle z odličnim servisom. Sredi seta so jih dekleta Calcit Volley-a II dohitele in kljub izenačeni igri so nasprotnice povedle in dobile prvi set.

V drugem setu so domačinke vodile večino časa saj sta tako napad kot obramba dobro funkcionirala. Žal pa se je sredi seta igralka Pirana poškodovala ampak jih to ni ustavilo in so vodstvo vztrajno držale do konca in ga dobile z rezultatom 25:21.

(Foto: Slovenski utrip)

V tretjem setu je bilo čutiti zaskrbljenost zaradi poškodbe ključne igralke, še posebej ob prihodu reševalcev v dvorano, kar je povzročilo padec koncentracije in s tem preveč napak. To se je takoj poznalo pri rezultatu, ki je na koncu bil 15:25 v prid nasprotnic.

Zadnji, 4. set, so Pirančanke vstopile v igro odločne, da ga dobijo, saj bi jim dobljena točka prav prišla zaradi končne uvrstitve. Kljub vodstvu preko celega seta so na koncu naredile nekaj ključnih napak, kar so nasprotnice izkoristile v svoj prid in tako dobile set na 2 točki razlike. Tekma se je zaključila z rezultatom 3:1 v korist Kamničank.

(Foto: Slovenski utrip)

Tekma je bila napeta, polna preobratov in dogodkov. Kljub porazu so bile Pirančanke zadovoljne, kajti Calcit Volley II trenutno zaseda 2. mesto na lestvici 2. državne odbojkarske lige zahod in so vedele, da bo tekma vse prej kot lahka. Piran, ki je na 8. mestu, se v petek odpravlja v Šempeter v Savinjski dolini, kjer se bo odigrala zadnja odločilna tekma v tej sezoni, kajti SIP Šempeter ima le točko prednosti in bi zmaga pomenila uvrstitev višje na lestvici.