Po mladinkah prvič na parketu tudi kadetinje

S prvimi turnirji prvega dela tekmovanja se je začelo letošnje državno prvenstvo za kadetinje, v katerem se bo za naslov državnih prvakinj pomerilo 58 ekip deklic, rojenih leta 2001 in kasneje. Naslov prvakinj bodo branile odbojkarice Nove KBM Branika.

V skupini A so bile z dvema zmagama najbolj prepričljive odbojkarice Vitala Ljubljana III, ki so ugnale Logatec in ŽOK Šentvid I (oboje so nato zmagale po enkrat), ŽOK Domžale so ostale brez zmage. Brez izgubljenega niza sta prvenstvo začeli tudi ekipi GEN-I Volley in Neptun Kanal, ki sta opravili z Vitalom Ljubljana II in Luko Koper II. V skupini C smo spremljali le dve tekmi. Calcit Volley je bil boljši od Pirana in Luke Koper, obe primorski moštvi pa sta po eno zmago dosegli, ker ekipa Krim Pirnar doors I ni prišla na turnir.

V skupini D so največ znanja prikazale igralke ATK Grosuplja in Žirovnice, ki so premagale POK Krško in ŽOK Škofjo Loko II. V skupini E so bile najboljše odbojkarice Zgornje Gorenjske z dvema zmagama, po eno pa sta vknjižili ekipi Triglav Kranj, ŽOK Triglav Kranj II. V skupini F so bile dvakrat uspešne kadetinje Olimpa Ljubljana, po enkrat pa igralke Novega mesta in Kostaka Elmonta.

Tekmovanje v skupini G se je najbolje začelo za Novo KBM Branik I (dve zmagi), Formis II in Korvolley A sta bila uspešna po enkrat, VOLLEYBALLjubljana je turnir zaključila brez zmage. V skupini I so prav tako dvakrat slavile igralke Nove KBM Branik II, po enkrat ŽOK Sobota in ŽOK Ljutomer, medtem ko bodo igralke Muranie Lendave novo priložnost iskale na naslednjem turnirju.

V skupini J so največ znanja prikazale igralke SIP Šempetra, ki so premagale tako KLS Ljubno, kot VOLLEYBALLjubljano I, obe ekipi pa sta bili sicer boljši od ekipe Korvolley B. V skupini L pa so bile najbojše odbojkarice Kajuha Šoštanja z dvema zmagama. Po eno sta zabeležili ekipi ŽOK Maribor in Swatycomet Zreče II, ekipa Celja pa je turnir zaključila brez zmage.

Tekmovanje v skupinah H in K se bo začelo v nedeljo, 22. oktobra, ko bo na sporedu tudi prvi krog prvenstva za kadete.

avtor: OZS
foto: SIP Šempeter