Mladinke odigrale območno prvenstvo

S tekmami območnega prvenstva se je včeraj začelo državno prvenstvo za mladinke, na katerem so si najboljše ekipe zagotovile nastop v osmini finala, medtem ko je za preostale ekipe letošnje tekmovanje v mladinski kategoriji že zaključeno.

Mladinske ekipe, ki se podajajo v boj za državni naslov, so se med seboj srečale na sedmih turnirjih, ki so potekali po vsej Sloveniji. V Mariboru sta si napredovanje v osmino finala zagotovila Benedikt in ŽOK Ljutomer, v Mežici sta bili najbolj uspešni ekipi Turbina in ŽOK Domžale, v Ljubljani pa Vital Ljubljana III in VOLLEYBALLjubljana.

V Kamniku so se prvega mesta veselile igralke Calcit Volleyja, drugi je bil Olimp Ljubljana, medtem ko so v Brestanici slavile odbojkarice ATK Grosuplja, pred POK Krškim. V Kranju je prvo mesto osvojila ekipa ŽOK Škofja Loka, drugo je pripadlo ŽOK Šentvidu. V Kanalu so največ znanja prikazale igralke Pirana, na drugem mestu je turnir zaključila Luka Koper.

Z letošnjim prvenstvom v mladinski kategoriji so že zaključile ekipe Murania Lendava, ŽOK Maribor, Mežica, Celje, Zgornja Gorenjska, Žirovnica, Novo mesto, Kostak Elmont, Vital Ljubljana II, Triglav Kranj, Neptun Kanal in Logatec, ekipi Swatycomet Zreče II in Kajuh Šoštanj sta nastop odpovedali.

Turnir skupine C bo v Braslovčah potekal prihodnjo soboto, turnirji osmine finala bodo na sporedu 8. oktobra, ko se bo začelo tudi državno prvenstvo za mladince.

avtor: OZS