Kadetinje v A in B ligah

Z zadnjimi kvalifikacijskimi turnirji se je zaključil prvi del državnega prvenstva za kadetinje in kadete, ki bodo s tekmovanjem tako nadaljevali v A in B ligah, v katerih se bodo najboljše ekipe borile za naslova državnih prvakov, ostala moštva pa se v B ligah podajajo v boj za končno razvrstitev.

Pri kadetinjah je v skupini A kvalifikacije zelo prepričljivo odigrala ekipa Vital Ljubljana I, nastope v A ligi pa si je zagotovil še ŽOK Šentvid I. S po sedmimi zmagami in enim porazom sta prvi del prvenstva zaključili najboljši ekipi v skupini B, ŽOK Triglav Kranj i in Neptun Kanal, v skupini C nobena od ekip ni bila kos Calcit Volleyju, ekipa Ankaran Hrvatini pa se je v A ligo uvrstila potem, ko je imela boljši količnik nizov od Luke Koper. V skupini D je prvo mesto s sedmimi zmagami in porazom osvojil Krim Pirnar doors, drugo mesto je pripadlo ATK Grosuplju.

Preostale ekipe iz teh štirih skupin, Vital Ljubljana III, ŽOK Domžale, Logatec, GEN-I Volley, Vital Ljubljana II, Luka Koper II, Luka Koper, Piran, Krim Pirnar doors I, POK Krško, Žirovnica in ŽOK Škofja Loka II, bodo s prvenstvom nadaljevale v B ligah, skupaj z ekipami iz skupin od E do H, Mladi Jesenice, ŽOK Triglav Kranj II, Prochrom-Comp Bled, Novo mesto, Kostak Elmont, ŽOK Šentvid II, Formis II, Turbina, VolleybalLjubljana, Mežica in Črna.

avtor: OZS