Za pokalno lovoriko 53 ženskih in 42 moških ekip

V tekmovanju za Pokal Slovenije, eno od dveh domačih lovorik, v letošnji sezoni nastopa 53 ženskih in 42 moških ekip, ki so doslej odigrale tekme 1. in 2. kroga. Zaključna turnirja najboljše četverice bosta od 21. do 23. decembra, pokalno zmago bodo branili odbojkarice Nove KBM Branika in odbojkarji Calcit Volley-ja.

V moški konkurenci se je tekmovanje začelo z drugim krogom, pri ženskah so bile v prvem krogu, ki se je odvijal prejšnji teden, odigrane tri tekme. Vse so se končale z rezultatom 3:0, in sicer je Piran premagal Luko Koper II, ATK Grosuplje II so odpravile Novo mesto, Fly team pa je bil uspešnejši od Logatca.

V drugem krogu tekmovanja pri ženskah se je prav tako veliko obračunov zaključilo z izidom 3:0 ali 3:1, bolj napeto je bilo le v Šoštanju in na Ljubnem. Odbojkarice Kajuha so morale namreč z 2:3 priznati premoč ŽOK Soboti, ekipa KLS Ljubna pa je bila s 3:2 boljša od Celja. V tretji krog so se prebile še ekipe Swatycomet Zreče I, ŽOK Maribor, Črna, SIP Šempeter, Prevalje II, Domžalske mašine, ŽOK Triglav Kranj II, Piran, ATK Grosuplje II, Neptun Kanal, ŽOK Šentvid Žlindra in Fly team.

Za ekipe Formula Formis III, Mežica, Korvolley B, Swatycomet Zreče II, Kajuh Šoštanj, Uniforest, Celje, Aquawatt Žirovnica, Bled-Jesenice, Krim Pirnar doors I, Kostak Elmont, Luka Koper mlade, Vital Ljubljana I in Vital Ljubljana III je letošnjega pokalnega tekmovanja konec.

Vir: OZS